Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Положителните страни на това да си активен сутрин

Положителните страни на това да си активен сутрин

 

Има хора, които са много по-активни вечер, има и такива, които се будят с усмивка и са много по-щастливи сутрин. Съжаляваме за нощните птици, но се оказва, че вторите или "сутрешните хора" са много по-добре. Така поне сочат проучванията. Те са по-здрави, по-продуктивни, по-креативни и т.н. Ето и няколко предимства за здравето и живота ви, ако сте от хората, които обичат да стават и да действат рано сутрин.

Те са по-слаби

Времето, което прекарвате на светло, има пряко влияние върху теглото ви. Затова по принцип хората, които стават по-рано и прекарват повече време на естествена светлина, са с по-нискък индекс на телесна маса.

Те шофират по-внимателно

Доказано е чрез тестове. Затова се препоръчва хората, които са шофьори, пилоти и имат други подобни професии, да бъдат хора, които са активни сутрин.

По-дейни са

Според проучване на Харвард, сутрешните хора са по-дейни и по-решителни, макар че и нощните птици си имат своите предимства. Те се доказали като по-умни, с по-голямо чувство за хумор и по-творчески настроени.

Те са по-щастливи

Според проучване на Университета в Торонто, хората, които са активни сутрин и по-точно от 7 ч. сутринта, са по-щастливи, жизнени и съсредоточени.

Тренират повече

Много по-вероятно е хората, които стават по-рано сутрин, да тренират и по-редовно.

Получават повече одобрение в работата си

Сурешните птици са добре приети на работното място, ако, освен че стават рано, отиват и по-рано на работа. Шефовете им харесват това и оценяват работата им високо.

Диабетиците сред тях са с по-добри показатели

Лягането късно вече може да повличе зле на нивата на кръвна захар. Затова хората с диабет, които си лягат по-рано и стават по-рано, са с по-добри показатели. Храненето късно вечер, което се наблюдава по-често при хората, които стоят до късно, също се отразява зле на метаболизма. 

Ставайте рано! Освен всички тези позитиви, ще имате и повече време да се радвате на живота.


 2097,    03  Май  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg