Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Перфектната формула за лесно заспиване и приятно събуждане

Перфектната формула за лесно заспиване и приятно събуждане

Крейг Балантайн е известен фитнес инструктор, който е и създател на формулата "10-3-2-1-0", посредством която всеки може да се наспи добре и да се събуди свеж сутрин. Как става това?

10 часа преди сън

Толкова време е нужно на организма да се освободи от стимулантите, които се съдържат в кофеина. Така че през това време никакво кафе, чай и кока кола, шоколад или енергийни напитки. 

3 часа преди сън

3 часа преди лягане не яжте нищо и не пийте алкохол. Тялото ви се нуждае от голямо количество енергия, за да се отърве от тези неща и да ги преработи добре. Иначе ще се чувствате все едно сте копали в мината цяла нощ, когато се събудите сутринта.

2 часа преди лягане

Не работете и не мислете за работа 2 часа преди работа. Оставете тези задължения за следващия ден. Наистина "работата не е заек, та да избяга".

1 час преди лягане

Не гледайте телевизия, смартфона си или компютъра. Оставете съзнанието си да си почине от всички социални мрежи и от всякаква техника един час преди сън.

0 минути преди алармата

Щом чуете алармата си или се събудите секунди преди да звънне, изключете я и станете веднага от леглото. Не попадайте в капана на доспиването и отлагане на будилника за 5 минути по-късно.

Относно позицията на спане

Ако искате да сте по-млади за по-дълго време, спете по гръб. Тази позиция причинява по-малко бръчки, защото не лежите на лицето си.

 

 

 


 1491,    04  Май  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg