Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Какво казва брадичката за здравето ви

Какво казва брадичката за здравето ви

Учени провели изследване върху 6600 деца и тийнейджъри на възраст между 12 и 17 години и направили заключението, че брадичката може да ни каже много неща за здравето и за детството на човек. Ето и резултатите:

bulging chin

Силно изразена (издадена) брадичка (прогнатизъм)

Хората със силно изразена и издадена напред брадичка обикновено имат силна костна система и силни мускули, но са и склонни към напълняване.

slanted chin

Силно вдлъбната брадичка (ретрогнатизъм)

Тя говори за слабо развита мускулатура, гъвкав скелет, липса на склонност към напълняване и предразположеност към далтонизъм. По принцип хората с такава брадичка тежат по-малко при самото си раждане.

asymmetrical jaw

Асиметрична челюст

По принцип това не е вродена черта, а придобита. Обикновено се появява в детска възраст и се дължи на стрес на организма. Най-често породен от липса на протеини, въздействието на тежки метали, наднормено тегло, пушене. Причините могат да са свързани и с финансовите затруднения на семейството, които, освен стрес у децата, причиняват по-ниско качество на медицински грижи и хранене с по-нискокачествена храна.

Както издадените, така и вдлъбнатите брадички, могат да са асиметрични.

symmetrical chin

Симетрична права брадичка

Според резултатите от проучването, този вид брадичка се дължи изцяло на наследствеността и не е била повлияна от действието на външни фактори.


 774,    09  Май  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg