Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
7 начина да се отървете от бръчките

7 начина да се отървете от бръчките

Обикновено, когато остаряваме, ставаме по-мъдри и опитни. Когато остаряваме обаче, ставаме и по-сбръчкани. Факт. И започваме да се интересуваме все по-дейно как да забавим този процес. Ето няколко начина а това.

Слагайте възглавници под мишниците си, когато спите

По този начин ще избегнете появата на бръчки по гърдите. Трудната част е да свикнете да спите така. Проучванията показват, че тази поза ще ви помогне и за облекчаване на болките в гърба.

Докато спите, нареждайте предмети от двете си страни

Като одеяла, книги и други нечупливи вещи. Странно звучи, но те ограничават движенията си по време на сън, а те са основният източник за възникване на бръчки по тялото.

Сложете възглавничка под коленете

Това помага за по-добро кръвообращение. Освен предотвратяването на бръчки, този трик ще облекчи и болките в краката ви.

Навийте хавлиена кърпа под главата си

В случай че не можете да си позволите ортопедична възглавница, това е най-добрият начин за спане.

Изберете точния матрак

Избягвайте меките матраци, макар да ви се струват удобни. Матракът трябва да е по-твърд и по възможност с пружини. Това е важно за здравето на гръбначния ви стълб, за добрата ви почивка, за доброто кръвообращение и за предотвратяването появата на бръчки.

Внимателно избирайте и бельото си

Жените обръщат повече внимание на бельото против бръчки, което много магазини вече предлагат. Става дума за вид сутиени, като спортните сутиени, които обаче са памучни и по-меки.

Овлажняване на кожата

Кожата,както на лицето, така и на тялото, трябва ежедневно да бъде хидратирана с подходящите за това козметични средства. В 90% от случаите бръчките се появяват, защото кожата не е достатъчно овлажнявана.


 433,    12  Май  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg