Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
73% от слънцезащитните кремове не действат

73% от слънцезащитните кремове не действат

Многократно сме сигнализирали и напомняли, че слънцезащитен крем е необходимо да ползваме не само лятото и докато се печем на плажа или край басейна, а през цялата година. Но сега идва лято и е абсолютно задължително да не забравяме да прилагаме протекция срещу слънцето. За съжаление обаче, се оказва, че около 3/4 от слънцезащитните кремове, които се предлагат на пазара, не са ефикасни и дори съдържат вещества, които могат да навредят на хората.

Отвъд слънчезащитния фактор

Някои проучвания доказват, че всъщност кремовете и лосионите с по-висок слънцезашитен фактор не предпазват кожата повече от тези с по-нисък. Дори ни заблуждават и ни дават мнимо спокойствие, че сме добре защитени и смело можем да се излагаме на слънце.

За какво да внимаваме, когато избираме слънцезашитен крем

Щом не бива да се ръководим от слънцезащитния фактор, от какво тогава?

Първо и най-важно - съставките на мазилото. Препоръчително е да съдържа цинков оксид, авобензон, да е под формата на крем със слънцезащитен фактор между 15 и 50 и да е устойчив на вода. 

Какво да избягваме

Слънцезащитни кремове със съдържание на оксибензон, витамин А (ретинил палмитат) и добавени защитни съставки срещу насекоми. Както и спрейове и пудри с фактор над 50.

Още защита

Използването на слънцезащитен крем не е единствената и най-сигурната защита. Нужно е, когато сме на плажа, да носим леки и светли дрехи, да стоим повече на сянка, да избираме по-ранните или по-късните часове на деня за плажуване, да носим слънчеви очила, гарантиращи предпазване на очите от вредните слънчеви лъчи, както и винаги на се мажем с най-подходящия слънцезащитен крем.

 


Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg