Потребителско име *
Парола *
Запомни ме
Вана с ябълков оцет... Защо не?

Вана с ябълков оцет... Защо не?

В домакинството изпозлваме ябълковия оцет за какво ли не - от подправка за салати и ястия до лекуване на изгоряла от слънцето кожа или ухапвания от комари. Сега обаче искаме да ви представим пет причини да си вземете вана с ябълков оцет. Това се оказва доста добра и здравословна терапия за цялото тяло.

Как да приготвим ваната с ябълков оцет:

Сложете 1-2 чаши от ябълковия оцет във водата във ваната, докато все още я пълните. Останете във ваната около 20-30 минути, след което изплакнете тялото.

Причини да си вземете такава вана:

1. Успокоява изгоряла от слънцето кожа. Затова ще ви е много полезна през предстоящия летен сезон.

2. Срещу лоша миризма на тялото. Дезодорантите и парфюмите, които ползваме само прикриват телесната ни миризма, докато къпането във вана с ябълков оцет помага за намаляване на бактериите в тялото, които причиняват лошата миризма.

3. Срещу гъбички. Много хора, които страдат от този проблем, са изпробвали какви ли не мазила срещу гъбичките, а те могат да бъдат преборени с ваната с оцет. Особено гъбичките по пръстите на краката.

4. Добра е за косата. Когато си взимате вана с ябълков оцет, потопете и глава в нея. Тя ще премахне натрупаните остатъци от шампоан или сапун по скалпа и ще направи косата по-мека и нежна.

5. Срещу мускулни болки. Доказано е, че тази вана успокоява болките в мускулите, особено след тежка тренировка.

Тъй като миризмата на ябълковия оцет все пак е силна и много хора не могат да я понасят, към ваната можете да добавите и етерични масла, като розмарин, лавандула или лайка.


 965,    30  Май  2017 ,   Здраве

Нашата мисия

logo

Нашата мисия е да помогнем повече българи да се запознаят с екологичния и здравословен начин на живот, за да бъдат здрави, щастливи и усмихнати.

 

 

Контакт

София, Витоша, ВЕЦ Симеоново 999

Телефон: (02) 962 87 74

email:office@eco-life.bg